Doğalgaz - Kombi - Ocak Doğalgaz Dönüşümü

Evlerin olmazsa olmazı doğalgaz ve kombi ile ilgili karşılaştığınız arızaları gidermek için buradayız.

Oda sıcaklığını düzenlemek için kullanılan doğalgaz ile kombiler hayatımızın vazgeçilmezi olmuş durumda. Ancak Kombilerin sorunsuz olarak yüksek performansta çalışması ve doğalgaz faturasının cebi yakmaması için kış gelmeden kombi bakımının yaptırılması gerekir. Kombi bakımını yaptıranlar enerji tasarrufu elde ederek daha az fatura öderken, kombilerinin uzun ömürlü ve verimli olmasını da sağlıyor.

Bacalı, hermetik ve yoğuşmalı olmak üzere üç çeşit kombi çeşidi vardır. Bacalı kombilerde ortamın iyi havalandırılması büyük önem taşıyor. Hermetik kombiler ise daha çok bacası uygun olmayan konutlarda kullanılıyor. Kombiler arasında, çalışma sisteminden ötürü en yüksek verim yoğuşmalı olan modellerden alınır.

Kombiler yıllık faturaların yaklaşık %50-60’ından sorumludur. Bu sebeple kombileri doğru ve verimli kullanmak büyük önem taşır. Sık sık karşılaşılan kombi arızalarının sebepleri; kurulum hataları, tesisat su basıncı arızası, kullanıcı hataları, dona, elektrik ve voltaj problemleri, tesisat suyunun kirlenmesi gibi çeşitli sorunlardan kaynaklanabilir. Evinizi ısınma ve doğalgaz sorunlarından korumak için düzenli olarak kombinizin bakımını ve işleyişini kontrol etmelisiniz.

Doğalgaz Ocak Dönüşümü

Günümüzde doğalgaz kullanımının bazı yerleşim yerlerinde olmaması sebebiyle kullandığınız ocak, fırın gibi mutfak ürünleri tüp ile çalışmaktadır. Ancak yeni bir yere taşınmanız veya bulunduğunuz bölgeye doğalgaz hattı döşenmesinin ardından kullandığınız ocak, fırın gibi mutfak ürünlerinin doğalgaz dönüşümü yapılması gerekir. Güvenli doğalgaz kullanımı için bu dönüşüm şarttır.

Doğalgaz dönüşümü işlemi; halihazırda tüp ile kullanılan ocakların içerisinde doğalgaz ile sağlıklı olarak çalışabilmesi için yapılan entegrasyon işlemidir. Doğalgaz ile çalışacak ürünlerin güvenli kullanımı için bu işlemi yaptırmanız bir zorunluluktur.

Ocak Doğalgaz dönüşümü son derece kritik bir işlem olduğundan dolayı tesisatçılık gerektiren bir iştir. Bu süreç genelde şöyle olur:

  • Ocakların çalışabilmesi için içerisinde bulunan enjektör sistemi tespit edilir.

  • İkinci aşamada Ocak Flexi temin edilir. (Ocak doğalgaz dönüşüm işleminde kullanılan flexi mutlaka sıfır olmalıdır.)

  • Ocakta bulunan enjektörler, güvenlik sağlandıktan sonra sökülür ve doğalgaz dönüşümü için gerekli olan yeni enjektörler ocağa montajlanır.

  • Doğalgaz dönüşüm işleminde montaj işlemi gerçekleştirildikten sonra gaz kaçak kontrolü yapılır.